Co je drumben?

Díváte se na divný barevný válce v naší nabídce s říkáte si, co že to je, ten drumben? Právě proto jsem se rozhodla tuto záhadu rozkrýt a podrobněji drumben představit.

Drumben je víceúčelovým doplňkem interiéru, hudebním nástrojem a mulktifunkční didaktickou pomůckou v jednom. Na trubku vyrobenou z lepenky s překližkovým víkem, to zní možná trochu ambiciózně, ale jestli ještě chvíli vydržíte, hned pochopíte, že nepřeháním. Nejdříve vám řeknu něco o vzniku a pak k použití.

Drumben vznikl při společném tření dvou mozků v roce 2009. Konkrétně se jednalo o mozek Zdeňka Rollera, talentovaného hudebníka s podnikatelským duchem a inovativní náturou, a Báry Polívkové, hudebnice, pedagožky, didaktičky a koučky. Zatímco Zdeněk se věnoval především tomu, aby drumben svými vlastnostmi co nejlépe plnil funkci hudebního a rytmického nástroje, Bára přinášela nápady a metodiky, jak tento nově vznikající nástroj  používat ve školách a při volnočasových aktivitách. Společně tak při dlouhých večerech a nocích přetřásali nápady, až vykopli do světa první verze drumbenů a začali je prodávat po školách v celé České republice.

Drumben jako víceúčelový doplněk interiéru

Protože v naší nabídce najdete hlavně námi dekorované drumbeny, které jsou myšleny především jako stolečky či sedátka do vašich domovů a kanceláří, začnu mluvit o této jejich funkcionalitě.

Drumben má poměrně slušnou nosnost (jednorázově máme odzkoušeno i 250 kg, ale při běžném provozu zaručujeme nosnost 100 kg). Lze ho tedy používat jako stupátko, když nedosáhneš do vyšších poliček v kuchyni, nebo jako sedátko pro dítě i dospělého člověka. Přišla návštěva a máte málo míst na sezení? Drumbeny tento problém snadno vyřeší. Ze sady TRIO totiž během pár vteřin uděláš sedátka a odkládací stolky na nápoje, jídlo, počítač, či nohy. Na drumben klidně můžeš postavit i kytku, jen ji nepřelej, vlhko a mokro drumbenu nedělá úplně dobře.

Díky skladnosti drumbenů, které lze do sebe složit jako matrjošku, můžete i v menších prostorách mít na poměrně malém místě více drumbenů a rozkládat je v případě potřeby. V galerii níže ukazujeme použití drumbenů v barvě natural. Pokud jste minimalisté a natural verze se vám líbí více než námi posprejovaná, můžete si objednat sadu Trio Natural a to buď s logem Drumben, nebo na přání bez loga, nebo přímo pro vás můžeme připravit sady s vlastním motivem. Ozvěte se a něco vymyslíme. Věříme, že v jakékoliv podobě vám budou drumbeny dělat radost a najdete pro ně doma široké využití.

 

Drumben jako multifunkční didaktická pomůcka 

Zpět do obchodu